Πως να νικήσετε το Φριζάρισμα

Πως να νικήσετε το Φριζάρισμα

 

Το Φριζάρισμα είναι ο νούμερο ένα εφιάλτης φροντίδας μαλλιών πολλών ανθρώπων. Φανταστείτε ότι κάνετε διακοπές στην παραλία. Έχετε περάσει αιώνες με το στάϊλινγκ και το σεσουάρ των μαλλιών σας για να επιτύχετε μια λαμπερή, ελεγχόμενη εμφάνιση, ώστε να μπορείτε να απολαύσετε το δείπνο σας όμορφη και τακτοποιημένη. Τώρα φανταστείτε την κατάσταση των μαλλιών σας μία ώρα περίπου αργότερα: Ατίθασα. Πετούν μακριά. Κολλώντας προς όλες τις κατευθύνσεις. Ήμασταν όλοι εκεί. Κάθε υφή τρίχας πάσχει από φριζάρισμα - αν και είναι πιο συχνό σε φυσικά σγουρά και λεπτά μαλλιά.

Ευτυχώς, υπάρχουν πολλά που μπορείτε να κάνετε στο σπίτι, στην καθημερινή σας ρουτίνα, για να καταπολεμήσετε το φριζάρισμα. Εδώ, παρουσιάζουμε τα κορυφαία μας βήματα κατά του φριζαρίσματος - και τα πιο λαμπρά προϊόντα λείανσης και "εξευγενισμού" των μαλλιών - για όλες τις υφές των μαλλιών.

Τι προκαλεί το φριζάρισμα στα μαλλιά;

Υγρασία στον αέρα

Αυτός είναι ο νούμερο ένα ένοχος πίσω από το φριζάρισμα. Όταν τα μαλλιά σας βρεχθούν, οι δεσμοί υδρογόνου που τα κρατούν σε σχήμα σπάζουν προσωρινά. (Μην ανησυχείτε, αυτό δεν βλάπτει τα μαλλιά σας - επαναφέρονται αμέσως όταν στεγνώνουν τα μαλλιά σας!) Αυτό είναι χρήσιμο για το styling μετά από ένα λούσιμο, επειδή σημαίνει ότι μπορείτε να χειριστείτε τα μαλλιά σας σε διαφορετικά στυλ χρησιμοποιώντας θερμαινόμενα εργαλεία όπως στεσουάρ και λαβίδες.

Δυστυχώς, οι δεσμοί υδρογόνου των μαλλιών σας δεν είναι απλά σπασμένοι και επαναφέρονται όταν τους θέλετε: είναι αρκετά εύθραυστοι και μπορούν επίσης να σπάσουν από την υγρασία στον αέρα. Με άλλα λόγια, η υγρασία. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο συχνά πιστεύετε ότι τα μαλλιά σας γίνονται πιο φριζαρισμένα κατά τους θερμότερους, υγρότερους μήνες και λιγότερο κατά τη διάρκεια ξηρότερου καιρού.

Το πόσο επιρρεπείς είστε στο φριζάρισμα εξαρτάται από τη φυσική δομή των μαλλιών σας (ίσια, κυματιστά ή σγουρά) και πόσο πορώδη είναι (δηλαδή, πόσο εύκολα εισέρχεται και εξέρχεται η υγρασία από τον κορμό των μαλλιών σας).

 

Ξηρά, κατεστραμμένα μαλλιά

Εάν τα μαλλιά σας έχουν υποστεί φθορά (για παράδειγμα από χημική επεξεργασία ή θερμικό styling) θα είναι πιο πορώδη, επιτρέποντας την είσοδο περισσότερης περιβαλλοντικής υγρασίας μέσω της επιδερμίδας τους. Επίσης, τα κατεστραμμένα μαλλιά είναι σχεδόν πάντα στεγνά - και τα ξηρά μαλλιά είναι πιο εύθραυστα και είναι πιθανό να σπάσουν. Όταν οι τρίχες αποσπώνται σε διάφορα σημεία γύρω από το κεφάλι σας, μπορούν να κολλήσουν και να κάνουν το στυλ σας να φαίνεται φριζαρισμένο.

Πώς να καταπολεμήσετε το Φριζάρισμα...

Ανεξάρτητα από την υφή των μαλλιών σας, υπάρχουν ορισμένες ενέργειες που μπορείτε να κάνετε για να βοηθήσετε στην υπεράσπιση της δραστηριότητάς σας ενάντια στο φριζάρισμα. Αφού προσθέσετε αυτά τα καθολικά βήματα στη ρουτίνα σας, διαβάστε παρακάτω για τα καλύτερα προϊόντα αντί-φριζαρίσματος που ταιριάζουν στην ατομική υφή των μαλλιών σας.

Καταπολέμηση του φριζαρίσματος για όλες τις υφές μαλλιών:

 

Χρησιμοποιήστε μια μάσκα πριν από το λούσιμο

Μια προ-λουσίματος μάσκα όπως η αγαπημένη μας Elasticizer θα γεμίσει τα μαλλιά σας με υγρασία και στη συνέχεια θα τα κλειδώσει - βοηθώντας να κάνει τα μαλλιά σας ελαστικά, λαμπερά και προστατευμένα από την υγρασία. Εάν έχετε φυσικές κουλουριασμένες μπούκλες και χρειάζεστε επιπλέον υγρασία, προτιμήστε την Elasticizer Extreme αντί της κλασικής Elasticizer.

 

Επιλέξτε το σωστό σαμπουάν και μαλακτική

Λούζετε τα μαλλιά σας τακτικά, βεβαιωθείτε ότι χρησιμοποιείτε το σωστό σαμπουάν και μαλακτική για την υφή των μαλλιών σας. (Δείτε τα σαμπουάν μας εδώ και τις μαλακτικές μας εδώ.)

 

Χρησιμοποιήστε ένα σπρέι θωράκισης

Ένα καθημερινό προστατευτικό σπρέι θα βοηθήσει στην προστασία των μαλλιών σας από τις καιρικές συνθήκες και τις φθορές.

 Υπάρχουν τέσσερα σπρέι θωράκισης στη Philip Kingsley, το καθένα από τα οποία ξεμπερδεύει και ρυθμίζει τα μαλλιά σας. Δείτε παρακάτω για να χρησιμοποιήσετε, ανάλογα με την υφή των μαλλιών σας.

 

Kαταπολεμήστε το Φριζάρισμα βάσει της υφής των μαλλιών σας

Λεπτά μαλλιά

Για κοντύτερα, λεπτά μαλλιά: Ψεκάστε το Tricho Pro Volumising Protein Spray στα μεσαία μήκη και άκρα.

Για λεπτά μαλλιά μετά το μήκος του ώμου: χρησιμοποιήστε το PERFECTING PRIMER Heat Protection Spray. Ψεκάστε ελαφρά στα μεσαία μήκη και τα άκρα.

Δουλέψτε το  Volumising Froth Root Lift Mousse στις ρίζες σας, για αντοχή στις καιρικές συνθήκες.

Απλώστε μια μικρή ποσότητα Finishing Touch Polishing Serum στα μεσαία μήκη και τα άκρα (ξεκινήστε με μια ποσότητα μεγέθους μπιζελιού, προσθέστε περισσότερα εάν απαιτείται).

Στεγνώστε με σεσουάρ ή κάνετε θερμικό styling όπως επιθυμείτε.

Μεσαία μαλλιά ή Χονδρά μαλλιά

Δουλέψτε  1-2 πατήματα του Bond Builder Split End Remedy στα μεσαία μήκη και τα άκρα.

Ψεκάστε το Daily Damage Defense γενναιόδωρα μέσα από τα μαλλιά σας.

Απλώστε 1-2 πατήματα από το Finishing Touch Polishing Serum στα μεσαία μήκη και τα άκρα.

Στεγνώστε με σεσουάρ ή κάνετε θερμικό styling όπως επιθυμείτε.

 

Από: Anabel Kingsley, Philip Kingsley Brand President & Trichologist

Back to blog